Svampet æblemoskage

Svampet æblemoskage

Æblemoskage Æblemoskage

Efteråret har for alvor gjort sin indtrædelse, og jeg sidder i skrivende stund indenfor og lytter til den vilde storm der raserer udenfor vinduerne, og overvejer om havemøblerne skal sikres mod at flyve over til naboerne.

Jeg kan egentlig godt lide efteråret (hvis man ser bort fra blæsevejret), for det er en tid hvor der bliver tidligere mørkt om aftenen, og der derfor er en rigtig god grund til at tænde op i stearinlys og finde uldtæppet frem.

Efteråret byder også på lækre æbler fra haven – og selvom vi endnu ikke selv har fået æbletræ i haven, så er mange i mit kvarter virkelig søde til at stille kurve ud til vejen med alt godt fra deres have.

Jeg har fundet min mors gode opskrift frem på æblemoskage – én af mine absolutte favoritopskrifter. Jeg ved egentlig ikke hvor opskriften kommer fra, da vi altid kun har haft en håndskrevet kopi, men nu deles den videre med jer.

Æblemoskage med kanel:

  • 200 gram flydende bagemagarine piskes sammen med 200 gram sukker
  • Tilsæt 2 æg – ét af gangen
  • Bland 250 gram hvedemel, 2 tsk. bagepulver og 3 tsk. kanel i dejen
  • Bland 2,5 dl god æblemos i dejen
  • Kom eventuelt lidt hakket mandler i dejen for lidt crunch
  • Det hele hældes over i en smurt bradepande
  • Bages ved almindelig ovn 200 grader i ca. 30 min.
  • Lad kagen køle af og put glasur på

Nem og hurtig opskrift på en rigtig lækker efterårskage!

Facebooktwitterpinterestmail

One thought on “Svampet æblemoskage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *