Fur tur-retur

Fur tur-retur

fur

Jeg tilbragte en weekend af min sommerferie på Fur sammen med et par venner. Fur er en lille hyggelig ø der ligger i Limfjorden nord for Salling og er en del af Skive kommune. Da en af veninderne er Furbo, fik vi selvfølgelig guidet tur og insiderviden om øen.

Vi besøgte blandt andet Fur Kaffe og The butik, hvor vi blev budt på en kop kaffe og et stykke chokolade. Butikken ligger med udsigt over Limfjorden, og hvis vejret havde været lidt bedre, kunne vi have siddet ude og nydt det. I butikken kunne man finde alverdens specialiteter samt flasker med rom, whisky og likør – man kunne tilmed smage på herlighederne hvis man havde lyst. Butikken er drevet på fritids plan, så ejerne har andet arbejde ved siden af. De afholder forskellige events i butikken, og hvis man samler et par venner, kan man vidst også booke f.eks. en whisky eller rom smagning til ret billige penge.

fur

Bagefter gik turen forbi Fur Bryghus hvor vi fik smagt en af deres special øl – jeg tror det var deres sommerbryg vi smagte. Fur bryghus er placeret på øens nordvestlige spids midt i den fredelige natur. Den weekend vi var der, var der også Fur Rundt – en traditionsrig travetur hvor man går øen rundt (eller kører/cykler/løber). Mange af fraflytterne fra øen kommer tilbage lige netop denne dag, og det bliver derfor en slags reunion, som afsluttes med en havnefest om aftenen. Vi deltog selvfølgelig også i havnefesten hvor vi blandt andet hang ud på det lokale værtshus Skuret – og ja, det var faktisk talt bare et skur!

Alt i alt en rigtig hyggelig weekend, hvor vi fik set nye steder, hørt sjove historier, drukket god øl og mødt nye mennesker.

Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *