En tur gennem Nordjylland med Tabu

En tur gennem Nordjylland med Tabu

TabuTabuTabuTabuTabuTabuTabuTabuTabuTabuTabuTabuTabu

Jeg overraskede min kæreste på hans fødselsdag med en tur på Restaurant Tabu i Aalborg. Okay, det er ved at være et stykke tid siden efterhånden, men Tabu fortjener dog alligevel at få en anbefaling med herfra.

Vi er begge et par madelskere, og Tabu har længe været på listen over steder, som vi gerne ville opleve.

Temaet for aftenen var ‘Nordjylland’, vi bestilte deres 5-retters menu med snacks, bobler og vin til – og blev i alt præsenteret for 14 forskellige servering hvor intet var overladt til tilfældighederne.

Allerede fra vores ankomst blev vi taget varmt imod, og vi blev passet op og serviceret hvert øjeblik hele aftenen.

Første snack var limfjordsøsters med creme fraiche, dild og flora. Det skulle selvfølgelig spises på ægte østers-manér med Brut Reserva fra Champagne.

Anden snack var baguette med salat af taskekrabbe, herefter rå rejer med grønne jordbær og mild peberrod og dernæst grillede courgetter med creme af solsikkekerner.

Sidste snack (ja, vi er stadig kun ved snacks) var virkelig lækker tartar af modnet okse og oksehjerte. Helt klar min favorit.

Så kom vi til første ‘hovedret’ som skulle findes i Kjul. Rimmet jomfruhummer med brøndkarse og mormordressing. Dernæst grillet jomfruhummer med løgvækster og hummersauce. Serveret med en La Tremenda fra Alicante, Spanien.

Anden ‘hovedret’ var et besøg i Hirtshals og bestod af pighvar med blomkål og brunet smør. Dertil en Chardonnay fra Limoux, Frankrig.

Tredje ‘hovedret’ var inspireret af Sindal og bestod af en cabonara af blomkålssvamp, bacon og timian. Dernærst fjerde ‘hovedret’ kebab af duroc med bbq og Karl Johan remoulade. Serveret med La Fuente fra Navarra, Spanien.

Den første dessert var et besøg i Jerslev bestående af hybenmousse med roser og iskold eddike. Hertil en sød frugtig muscat vin fra Rivesaltes, Syd-Frankrig.

Næste dessert inspireret af Anhøj var Ingrid Marie æble med marcipan-sauce og æblekage. Tredje dessert (har jeg ikke fået billede af) var donuts med æblesukker og paradisæble.

Fjerde og sidste dessert nåede vi endelig til, var æble med creme fraiche og flora, der spises på samme måde som østers – nemlig som aller første ret. Alt sammen serveret med en sød Senorio de Broches fra Malaga, Spanien.

Som I nok kan forestille jer, gik Kristoffer og jeg derfra mætte, tilfredse og en smule beruset 😉 Virkelig et besøg værd!

Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *