En aften på Alimentum

En aften på Alimentum

AlimentumAlimentumAlimentumAlimentumAlimentumAlimentum

Madelskerne har endnu en gang været på tur, denne gang var turen kommet til en af Aalborgs nyere restauranter, nemlig Alimentum i Løkkegade.

Alimentum er startet af tidligere køkkenchef fra Tabu, Søren Birch og tidligere restaurantchef fra Tabu, Simon Bjerre. De har trods deres unge alder (ja 30 år er nu en ung alder!) arbejdet på restauranter såsom Fusion, Michelin- restauranten Dragsholm Slot og Molskroen.

Alimentum er en hyggelig og intim restaurant, som har fokus på lokale råvarer og sæson. De har kun to menuer, deres Alimentum menu og en tasting menu. Vi skulle selvfølgelig have det hele med, så vi valgte Alimentum menuen inkl. champagne, snacks og vin-menu.

Fra vi trådte ind af døren blev vi budt varmt velkommen og opvartet. Der er altså noget særligt ved en restaurant der tilbyder en stol til ens taske.

Vi startede ud med et glas champagne samt fire forskellige snacks. Den ene snack var lammehjerne, spændende, men det smagte faktisk overraskende godt. Jeg ved at også Restaurant Alchemist i København, har serveret lignende, og de har om nogen været med til at sætte gourmet standarden i Danmark.

Alimentums brød er noget af det lækreste jeg har smagt, og dertil smør med tang – ja det lyder så simpelt, men hold op en smag! Alene deres brød ville få mig til at komme tilbage.

I alt blev det til 14 smukke serveringer med de lækreste vine til. Især en rosévin fra Danmark, nærmere Guldbæk Vingård tæt ved Støvring, var fuldstændig fantastisk! Utroligt at så god en vin var produceret i Danmark. Den skal vi helt sikkert ned og have et par flasker af, hvis vi kan få fra årgangen 2017 eller 2018.

Vi var på restauranten helt indtil de lukkede, og sidst på aftenen kom en af ejernes lille cockterspaniel løbende glad ind i restauranten – årh så savner man sin gamle hund! Den havde sin egen pude i entréen hvor der plejede at ligge når ikke der var gæster i restauranten. Så nuttet!

Alt i alt en fantastisk aften på en fantastisk restaurant, Alimentum er helt oppe og måle sig med Tabu, og begge steder er klart værd at besøge.

Facebooktwitterpinterestmail

One thought on “En aften på Alimentum

  1. Årh, hvor ser det lækkert ud! Det lyder til at have været en fantastisk oplevelse. Jeg bor desværre meget langt fra de kanter, men hvis jeg nogensinde kommer til Aalborg, vil jeg klart kigge nærmere på Alimentum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *