Himmelsk dadel brownie med pistacienødder

Himmelsk dadel brownie med pistacienødder

Dadel brownie

Indeholder affiliate-links

Brownies er altid en god idé, men de koster dyrt i kalorieregnskabet. Jeg har derfor justeret en smule i den sædvanlige opskrift, og lavet en uden mel og sukker og med færre kalorier. Jeg har valgt at tage pistacienødder i, hvor man måske normalt ville vælge valnødder, men jeg er personligt bare vild med pistacienødder. Du kan i princippet tage den slags nød i, som du bedst kan lide.

Jeg bruger altid Helsebixen.dk til at shoppe specialvarer, de har et kæmpe udvalg, hurtig levering og gratis fragt når man køber for over 100,-. Udover det sparer man point sammen, som man kan bruge som rabat ved næste ordre.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  2. Lav et lille vandbad hvori du smelter kokosolien sammen med chokoladen
  3. Pisk æg og vaniljepulver sammen til en luftig æggemasse
  4. Blend tranebær, dadler, vand og lidt salt sammen i en minihakker til en puré (husk at fjerne stenen fra dadlerne)
  5. Tag den smeltede chokolade og kokosolie og bland det sammen med æggemassen, pureen, de hakkede pistacienødder og kokosmelet.
  6. Kom dejen over i en springform eller et ovnfastfad beklædt med bagepapir
  7. Bag i ovnen i ca. 15 min. Den må gerne være lidt blød indeni.
  8. Velbekomme

Næringsindhold pr. 100 gram:

  • Energi: 334 kcal
  • Protein: 7,4 gram
  • Kulhydrat: 25 gram
  • Fedt: 22 gram
  • Kostfibre: 10 gram

Det er en brownie med masser af smag, så man behøver kun et lille stykke for at blive mættet. Et stykke på ca. 30 gram giver 100 kcal, så det er da lige til at holde til.

Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *