Bocairent – Covetes dels Moros

Bocairent – Covetes dels Moros

BocairentBocairentBocairentBocairent

Første stop på vores spanske air-bnb eventyr er i byen Bocairent. En lille lokal perle gemt midt i bjergene. På vores vej fra Costa blanca kysten og ind i landet, så vi temperaturen stige lige så stille, og endte 10 grader varmere.

Vores air-bnb hus er i den gamle bydel – der er fuld af skæve trapper og halv faldefærdige huse, men overalt er der stillet planter og potter ud med blomster, for at gøre gaderne mere indbydende. Der er kun omkring 5000 indbyggere i byen, og hver eneste vi møder på vores vej hilser og smiler til os.

I byen taler de catalansk spansk, hvilket er lidt anderledes end “normalt” spansk. De kan næsten intet engelsk, men vi klarede os med lidt basis fraser og tegnsprog.

Vi bor i et fire etagers byhus med den skønneste terrasse med en ugeneret udsigt til bjergene og Covetes dels Moros. Vi gik på opdagelse i Covetes dels Moros, som er 50 små sammenhængende grotter inde i et bjerg, som man kan kravle og klatre rundt i. Det var en speciel oplevelse, og vi blev udfordret flere gange undervejs på både styrke og smidighed. Der er flere historier bag hvad grotterne er blevet brugt til, om det har været Mauerne der har boet i dem eller om det er gamle gravkamre er uvist.

Vi havde to overnatninger i byen og så drog vi videre til næste sted, Beniardá ved Guadalest.

BocairentBocairentBocairentBocairent

Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *