Min tid på barsel

Min tid på barsel

Barsel

Min barsel er ved nå sin ende. Om ca. 14 dage starter Josefine i dagpleje, og det betyder at jeg snart skal tilbage på arbejde.

Det er en ambivalent følelse, for på en og samme tid glæder jeg mig til at komme i gang med mit arbejde igen, men jeg kommer også til at savne at være sammen med Josefine hver dag og følge hendes udvikling.

Jeg synes min tid på barsel er fløjet afsted, og det har fået mig til at tænke over, hvad tiden egentlig er gået med. For dem som tror at det er en ferie at være på barsel, at man lige kan nå at lære et nyt sprog eller komme i sit livs form – har vist aldrig selv været på barsel 🙂 (Eller også er de super mennesker!)

Jeg har, hvis jeg selv skal sige det, et ret nemt barn. Hun sover hele natten, og det betyder meget for mig, at jeg kan få min søvn. Til gengæld sover hun så ikke super meget i løbet af dagen.

Hele min hverdag har været mere eller mindre præget af rutiner. Vågne op, skifte ble, give mad og lave aktiviteter. Når det har været tid til middagslur har jeg enten gået en tur med barnevognen eller jeg har fået et bad, spist eller lavet ‘damage control’ i huset.

Det svære ved middagslure er, at du aldrig ved om det er et kvarter eller to timer barnet vælger at sove, så det er med at få prioriteret sin tid.

Når der har skulle ske lidt andet i hverdagen, så er det for det meste blevet valgt ud fra, hvor det har været nemt at have Josefine med og hvor der har været mulighed for at få varmet en flaske – så for det meste har det været cafébesøg, mødregruppe sammenkomster eller babybio. Hvilket bestemt heller ikke har været dårligt 🙂

Vi har også været afsted til mor og baby i form og babysvømning, hvilket har været en overvejende succes, og en fin måde at komme sammen med andre nybagte forældre og deres babyer.

Det har været en dejlig tid på barsel, men ind i mellem, mest her på det sidste, har jeg følt mig lidt ensom i dagtimerne, måske også fordi jeg i starten af december måtte tage afsked med min hund Mikkel. Han havde en stor plads herhjemme, og jeg savner ham hver dag.

Jeg har fået nogle gode nye bekendtskaber igennem min mødregruppe, som har fået mig ud af døren og som jeg har tilbragt tid med, og som jeg håber jeg fortsat vil holde kontakten med.

Nu venter snart nye udfordringer og nye hverdagsrutiner, som alt sammen skal gå op i en højere enhed.

Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *