Bagt grød med blommer og hakket mandler

Bagt grød med blommer og hakket mandler

Bagt GrødBagt Grød

Josefine er så småt begyndt at have lidt mere faste rutiner i hverdagen, hvilket gør det nemmere for mig at planlægge dagen og få tid til andre ting, såsom at bage eller blogge.

Hun tager sig ca. tre middagslure i løbet af dagen, hvor jeg typisk får ordnet vasketøj, spist frokost eller går en tur med hende i sin vikle.

Forleden dag havde jeg lyst til at bage, da Josefine tog sin første middagslur, og jeg bagte en lækker svampet æblemoskage, da Kristoffer netop havde lavet en ny omgang æblemos til os.

Men jeg havde også læst en opskrift, et sted på nettet, på bagt grød med blommer og hakket mandler, som jeg ville prøve af – og blev positivt overrasket over resultatet! Jeg kan ikke huske hvor jeg fandt opskriften, da jeg blot havde taget et screenshot af den, men det vrimler lige pt. med opskrifter på bagt grød, så der er mange forskellige varianter derude.

Her får I den opskrift jeg brugte, som passer til et lille ovnfast fad:

  • 2,5 dl havregryn (Jeg brugte grovvalsede)
  • 2 spsk. mørk rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2,5 dl mælk (Jeg brugte sødmælk)
  • 2 spsk. flydende becel
  • 1 æg
  • 3 store blommer
  • En håndfuld grofthakket mandler

Fremgangsmåden er ret simpel og tager ikke mange minutter at røre sammen, så start med at tænde ovnen:

  1. Bland havregryn, rørsukker og bagepulver i en skål
  2. Kom mælk, fedtstof og æg i
  3. Fordel den færdigblandede dej i en smurt form (eller i en form med bagepapir)
  4. Fordel blommebåde og se grofthakket mandler ovenpå
  5. Bag grøden ved varmluft 175 grader i ca. 30-45 minutter

God fornøjelse og fortsat god efterårsdag!

Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *